Landstede - Opleidingen

Zwolle, Stadionplein 12

 1. Voorwoord Locatie

  Hartelijk welkom bij Landstede MBO, Stadionplein 12. Op deze locatie vind je de Landschappen ICT & Technologie en Vormgeving & Entertainment. 

  Deze locatiegids is onderdeel van de studie-informatie die van belang is voor jouw opleiding bij Landstede. Gedurende het jaar informeren wij je over allerlei zaken. Mocht je na het lezen van deze locatiegids nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met jouw coach. 

  Namens alle medewerkers wensen wij jou een heel prettige en vooral ook leerzame schooltijd toe. Succes met je opleiding!

  Directie Landstede MBO Zwolle

 2. Administratie

  Op locatie Stadionpein 12 is het Studie Informatie Punt (STIP) gevestigd aan de balie op de 2e verdieping. 
  Bij het Studie Informatie Punt kun je terecht met jouw vragen over:

  • Studentenadministratie;
  • Aanmelding, inschrijving en uitschrijving;
  • Praktijkleren en beroepspraktijkvorming (bpv); 
  • Praktische zaken, zoals een adreswijziging. 

  De medewerkers van het STIP zijn bereikbaar via stipstadionplein@landstede.nl

 3. Bereikbaarheid school / openbaar vervoer

  De dichtstbijzijnde bushalte is 'Bushalte Stadion' aan de Boerendanserdijk. Meer informatie over reizen met het openbaar vervoer vind je op 9292ov.nl. 

  Je kunt je fiets of scooter stallen binnen de vakken die met heggen zijn afgeschermd aan de zijkant, bij de sportvelden.
  Kom je met de auto, dan is er (betaald) parkeergelegenheid aanwezig op het parkeerterrein. 

 4. Examenbureau

  Het examenbureau van de opleidingen van locatie Stadionplein 12 is gevestigd aan locatie Rechterland 1, ruimte A123. Het examenbureau is geopend:

  • Maandag: 09.00 - 16.00 uur 
  • Dinsdag: 09.00 - 16.00 uur 
  • Woensdag 09.00 - 12.00 uur
  • Donderdag 09.00 - 16.00 uur
  • Vrijdag 09.00 - 11.30 uur (even weken)

  Je kunt het examenbureau per mail bereiken via examenbureauzwolled@landstede.nl

  De examens worden afgenomen op locatie Rechterland 1 in ruimte A002.

 5. Facilitaire dienst

  De conciërge is het centrale aanspreekpunt voor zowel studenten als medewerkers. Denk hierbij aan veiligheid, het verhelpen van storingen, begeleiden naar ruimtes in het gebouw, vragen over kluisjes, sleutels en medewerking bij activiteiten, enz.

  Telefonisch kun je de conciërge bereiken via telefoonnummer 088 - 850 5977. De conciërge van locatie Stadionplein 12 is:

  • Meneer A. van de Streek

  Ongeluk of calamiteit
  Als je te maken krijgt met een ongeluk of een andere calamiteit meld je dit gelijk bij de conciërge, receptionisten of andere medewerkers. Zij verzorgen de eerste hulp en zorgen ervoor dat juiste mensen worden ingeschakeld.

  BHV
  Op de locatie is een bedrijfshulpverlening team (BHV) aanwezig, dit team houdt regelmatig ontruimingsoefeningen. Luister bij het afgaan van het alarm naar de instructies van de BHV-er en je docenten en volg de vluchtroute die wordt aangegeven.

  De nooddeuren in het gebouw zijn voorzien van een aanwijsverlichting en worden alleen in geval van nood gebruikt. Zorg ervoor dat de deuren altijd vrij zijn van obstakels. Het vluchtplan hangt op diverse plekken in het gebouw en ook in alle lokalen.

 6. Financiële administratie

  Bij de financiële administratie kun je terecht met vragen over de deelnemersbijdrage, schoolkosten en informatie over bijvoorbeeld een betalingsregeling.

  De financiële administratie is te bereiken op e-mailadres: debiteuren@landstede.nl

 7. Fit & Sportief

  In leerjaar 1 bieden we ook Fit en Sportief lessen aan. Deze worden in een sporthal of buiten gegeven. Op je lesrooster staat waar deze lessen gegeven worden. Weet je niet waar je precies moet zijn? Je coach legt je dit graag uit.

 8. Landstedepas

  De Landstedepas kun je gebruiken voor het kopiëren, betalingen in de kantine en automaten en is binnen de gebouwen van Landstede verplicht als identificatie. De pas is verkrijgbaar via de conciërge en er wordt klassikaal afgesproken wanneer de pas gemaakt wordt. Het printtegoed op je pas kun je opwaarderen via https://www.landstede.net/RicohmyPrint/Main.aspx. Via deze site kun je ook je documenten printen.
   

 9. Gevonden voorwerpen

  Voor de gevonden voorwerpen kun je terecht bij de conciërge. Laat geen geld of waardevolle spullen onbeheerd in kleding of tas achter in lokalen, garderobes, kleedkamers, etc.

  Landstede kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vernielingen en vermissingen van eigendommen.

 10. Inloggen

  Aan het begin van het schooljaar ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op jouw eigen account binnen Landstede. Hiermee kun je inloggen op het draadloze netwerk van Landstede (Eduroam). 

  Daarnaast kun je met deze gegevens gebruik maken van: Connect, het internetportaal van Landstede en een groot aantal Microsoft programma’s zoals Word, Excel, Powerpoint, Teams enz.

  Bij problemen met inloggen op Connect en Landstede-e-mail, ga je naar Helpdesk ICT. ICT-medewerkers zijn telefonisch bereikbaar via 088 850 8094.  

 11. Internationalisering

  Het is mogelijk om in het buitenland stage te lopen of zelfs je proeve te doen. In de studiegids vind je meer informatie over internationalisering.
  De coördinator Internationalisering is mevrouw T. Wezenberg (locatie Rechterland, team Horeca) | twezenberg@landstede.nl

 12. Jaarrooster

  Je ontvangt van je coach het jaarrooster aan het begin van je opleiding. Het jaarrooster is ook te vinden op Connect.

 13. Kluisjes

  Kluisjes

  In de gangen bij de lokalen vind je kluisjes waar je je spullen in kwijt kunt. Wij hebben over het algemeen geen garderobes of kapstokken. Wil je graag gebruik maken van een kluisje, dan kun je hiervoor terecht bij de conciërge. 

  Aan het einde van elk schooljaar lever je de sleutel van je kluisje bij de conciërge in, zodat we ze schoon kunnen maken voor het nieuwe schooljaar.
  In de zomervakantie worden alle kluisjes door de conciërges geleegd.

 14. Kopiëren en printen

  Op het Stadionplein vind je meerdere multifunctionele kopieerapparaten. Je kunt hiermee documenten afdrukken, scannen en kopiëren. Met je Landstedepas kun jij hiervan vanaf € 0,05 per kopie gebruik van maken. De gebruikshandleiding vind je bij het apparaat. Heb je vragen, dan kun je terecht bij de conciërge.

  Voor grotere printopdrachten kun je ook gebruik maken van de Repro. De Repro kán goedkoper voor je zijn. Zij kunnen, tegen betaling, voor je printen en verslagen inbinden. Je kunt mailen naar: repro@landstedegroep.nl.

 15. Lestijden

  De rooster- en pauzetijden zijn te vinden in het rooster en op Connect.
  De lestijden van de locatie Stadionplein zijn:

  1e lesuur         09.00 – 10.30 uur
  Pauze             11.30 – 11.45 uur
  2e lesuur         11.45 – 12.15 uur
  Lunchpauze    12.15 – 12.45 uur
  3e lesuur         12.45 – 14.15 uur
  Pauze             14.15 – 14.30 uur
  4e lesuur         14.30 – 16.00 uur 

  Op dinsdagmiddag vervallen bij veel opleidingen de lessen i.v.m. vergaderingen. In je rooster vind je dit terug.

  In verband met bijbaantjes e.d. is het belangrijk om roosterwijzigingen en bijzonderheden in het rooster goed in de gaten te houden. Let erop dat je rooster kan verschillen per periode! 

 16. Publicatie

  Uitleen
  Heb je voor je opleiding een camera, verlichting of andere AV-apparatuur nodig? Dan kun je deze, na toestemming van je docenten, reserveren bij onze uitleen.

 17. Receptie

  De receptie van locatie Stadionplein 12 vind je op de tweede verdieping. 

 18. Restaurant / Kantine

  De kantine op de 2e verdieping is iedere schooldag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Hier kun je terecht voor broodjes, salades, soep, snacks, frisdrank, zuivel, sappen, koffie en thee. Ook zijn er automaten aanwezig voor koffie/thee, fris, water (gratis) en gezonde lekkernij. De kantine voldoet aan de 'Richtlijn Eetomgevingen voor scholen'. Elk jaar wordt dat gecheckt met de jaarlijkse 'kantinescan'. Je kunt betalen met je Landstedepas en/of contactloos met je bankpas.

  In de kantine kun je lunchen of je kunt er zitten in tussenuren. Je wordt vriendelijk verzocht om de tafels en stoelen weer netjes achter te laten en je afval in de afvalbakken te deponeren, zodat je medestudent ook op een schone plek kan pauzeren.

 19. Roosterzaken

  Welk vak je op welk moment hebt, vind je in je online rooster. De link hiernaartoe wordt gepubliceerd op Connect.
  Van eventuele roosterwijzigingen word je zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. 

 20. Student, Advies & Begeleiding (SAB)

  Extra begeleiding en ondersteuning, naast je onderwijsprogramma, kun je vinden bij het Expertisecentrum Studie Advies & Begeleiding (SAB) op de locatie waar je je opleiding volgt. Welke extra ondersteuning je vanuit SAB nodig hebt en in welke periode dat gebeurt, bespreek je vooraf met je coach.

 21. Studiecentrum

  Landstede Beroepsopleidingen biedt jou met het Studiecentrum de gelegenheid extra begeleiding bij bijvoorbeeld generieke vakken (Nederlands en rekenen) wanneer dit nodig is.

 22. Ziekmelding

  Wat als je ziek bent?
  Je meldt dit ’s ochtends uiterlijk 9.00 uur via de mail. De coach geeft je aan het begin van het schooljaar door waar je naartoe kunt mailen. Èn je meldt dit ook altijd bij je coach via een mailbericht onder vermelding van de reden. Het kan zijn dat de wijze van melden bij jouw opleiding iets afwijkt. Vraag dit meteen na bij je coach.

  Verzuim & Leerplicht/Regionaal Meld - en Coördinatiepunten

  Wat is verzuim?
  Verzuim betekent dat je niet aanwezig bent op school tijdens de lessen, lwp’s en twixxen die je moet volgen en/of afwezig bent op je stagebedrijf. Verzuim kan een geldige reden (ziekte, afwezigheid met toestemming, etc) of een ongeldige reden (ongeoorloofd afwezig) hebben.

  Wat is leerplicht, kwalificatieplicht en startkwalificatieplichtig?
  Verzuim is aan duidelijke verplichtingen en aan regels gebonden.
  Tot 16 jaar ben je leerplichtig. Van 16 tot 18 jaar ben je kwalificatieplichtig en moet je naar school ter voorbereiding op de maatschappij en de arbeidsmarkt. Als je na je 16e nog geen startkwalificatie hebt, moet je tot je 18e onderwijs volgen. Een startkwalificatie is een diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 of hoger. Dat staat in de Leerplichtwet. Deze wet wordt gecontroleerd door leerplichtambtenaren van de gemeente waarin je woont.

  Als je tussen de 18 en 23 jaar bent, val je niet meer onder de leerplicht en kwalificatieplicht, maar wél onder de zogenoemde RMC-wet. Daarom wordt iedereen die een opleiding zonder een startkwalificatie verlaat, geregistreerd, begeleid en gestimuleerd om alsnog ten minste een mbo2-diploma te halen. Voor een goede startpositie op de arbeidsmarkt heb je een startkwalificatie nodig. Dit vergroot niet alleen de kans om een baan te vinden, maar ook een baan te behouden. 

  Kun je bij Landstede een uurtje verzuimen of te laat komen?
  Nee. Als je verzuimt of te laat komt, neemt de opleiding waar je onderwijs volgt maatregelen. Jouw coach gaat met je in gesprek en maakt indien nodig afspraken met je. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen studenten met of zonder startkwalificatie.

  Wat als je te vaak verzuimt?
  Onderwijsinstellingen zijn wettelijk verplicht een melding te maken van verzuim. Bij teveel verzuim meldt jouw coach dit via het Digitale Verzuimloket van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en krijgen jij en je ouders een brief van de melding thuisgestuurd. Dit geldt voor alle studenten tussen 16 – 23 jaar (BOL én BBL) zonder startkwalificatie.

  Wanneer wordt jouw verzuim aan DUO gemeld?
  Als je meer dan 16 klokuur les – of praktijktijd verzuimt (of 10x te laat bent gekomen) binnen vier weken, dan wordt dit aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) gemeld. Je coach kan ook eerder melden als je bijvoorbeeld regelmatig ziek bent. Dit is een signaalmelding.

  Wat kan een leerplichtambtenaar (voor jongeren onder de 18 jaar) of RMC- coördinator (voor jongeren ouder dan 18 jaar) doen?
  Een leerplichtambtenaar of RMC- coördinator zal eerst aan jou (en je ouders) vragen waarom je verzuimt. Daarna kunnen ze hulp inschakelen of je een waarschuwing geven. De  leerplichtambtenaar kan ook een proces-verbaal opmaken.

  Waarom werkt Landstede samen met leerplichtambtenaren en RMC- coördinator ?
  Samen proberen we te bereiken dat zoveel mogelijk studenten een startkwalificatie halen.

  Kost spijbelen/afwezig zijn zonder duidelijke reden geld?
  Ongeoorloofd afwezig zijn kan dus gevolgen hebben voor je recht op studiefinanciering. Voor niveau 1 en 2 studenten kan dit betekenen dat je studiefinanciering (dat een gift is) wordt stopgezet. Als je niveau 3 of 4 volgt heb je een prestatiebeurs.  Bij voortijdig schoolverlaten moet dan alle studiefinanciering die je hebt ontvangen worden terugbetaald.

  Wat zijn de gevolgen van voortijdig schoolverlaten?
  Als voortijdig schoolverlater heb je minder kans op werk. Daarnaast krijg je als voortijdig schoolverlater niet zomaar een uitkering.

  Wanneer mag je wel verzuimen?
  Er is een aantal redenen waarvoor je extra verlof krijgt. Bijvoorbeeld voor een ziekenhuisbezoek, een begrafenis van een familielid of een bruiloft van een broer of zus. Dit heet geoorloofd verzuim. Dit vraag je tijdig vooraf aan bij je coach van je opleiding (via het formulier extra verlof te vinden in het Handboek Verzuim).

  Vragen?
  Vragen over hoe te handelen met verzuim kun je stellen aan je coach, een leerplichtambtenaar of RMC-coördinator.