Landstede - Opleidingen

Lelystad, Het Ravelijn 1

 1. Voorwoord Locatie

  Hartelijk welkom bij Landstede Lelystad

  In deze locatiegids vind je informatie over voorzieningen waar je gebruik van kunt maken, alfabetisch gerangschikt. Wij wensen je een heel prettige en vooral ook leerzame periode op onze locatie toe.
  Succes met je studie!

 2. Gegevens locatie

  Gegevens locatie

  Gegevens locatie

  Bezoekadres                 Het Ravelijn 1                

  Postcode + plaats         8233 BR Lelystad

  Telefoon                         088-8507732

  Website:                         www.landstede.nl
  Intranet:                          www.landstede.net je wordt dan automatisch doorgeschakeld naar onze interne sharepointpagina Connect.

  Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van: 8.00-16.00 uur

  Teamleider: Anneke Brandsma (abrandsma@landstede.nl)

  Directie: Mw. M. Broekhuis

  De landschappen die op de locatie worden aangeboden:

  • Gezond & Wel
  • Onderwijs & Opvoeding 

 3. Administratie

  De studentenadministratie is gevestigd op de tweede etage. De openingstijden staan op de deur bij de ruimte, meestal is de administratie geopend op maandag, dinsdag en donderdag. 

 4. Bereikbaarheid school / openbaar vervoer

  Landstede Lelystad  kun je uitstekend bereiken met het openbaar vervoer, omdat het maar op een paar minuten loopafstand ligt van het station Lelystad centrum.

  Auto 's, fietsen, brommers en scooters kunnen worden geplaatst op de parkeerplaats voor het gebouw in de daarvoor bestemde vakken/stallingen.

  Op de site http://9292.nl kan gekeken worden naar de route met het openbaar vervoer.
  Op de site http://routenet.nl kan gekeken worden naar de route met eigen vervoer.

 5. Examenbureau

  Het examenbureau coördineert de voorbereiding, uitvoering en verwerking van examens.  Openingstijden examenbureau: donderdag van 8.00-16.00 uur.

  Deze coördinatie wordt gedaan door:

  Gerda van der Haak-Slot

  Je kunt ook mailen met het examenburo: examenbureaulelystad@landstede.nl 

 6. Facilitaire dienst

  Onze medewerkers van de facilitaire dienst beheren de lokalen, de openbare ruimtes en het terrein rondom het schoolgebouw en zien er op toe dat studenten daar op een verantwoorde wijze mee omgaan. Deze medewerkers zijn vooral te vinden achter de balie op de 1e etage, maar zullen natuurlijk ook rondlopen binnen de school.

  Om er zeker van te kunnen zijn dat er geen onbevoegden in de school rondlopen, hebben zij het recht om iedereen te vragen zich te legitimeren met de schoolpas of ander geldig legitimatiebewijs.

 7. Financiële administratie

  Voor vragen over ontvangen facturen kun je contact opnemen met de financiële administratie, via debiteuren@landstede.nl.

  Wanneer je als student niet in staat bent de schoolkosten te betalen en je kunt dat ook aantonen, is het soms mogelijk daarvoor een tegemoetkoming te ontvangen. Vraag daarnaar bij je coach.

 8. Fit & Sportief

  Landstede vindt een gezonde en sportieve leefstijl voor studenten en medewerkers belangrijk. 

  Kijk verder op www.landstedefitensportief.nl en Facebook en Twitter.

 9. Landstedepas

  Je kunt als student zelf je pasfoto uploaden in het serviceportal van Cardsonline. Je gegevens en de pasfoto worden gebruikt voor het maken van de multifunctionele ID kaart, die je van Landstede krijgt. Deze kaart is bedoeld om in situaties die daarom vragen, aan te kunnen tonen dat je leerling of medewerker van Landstede bent. De kaart zal voor verschillende facilitaire applicaties worden gebruikt en dit zal in de toekomst steeds verder worden uitgebreid. Binnen Landstede kan je deze pas gebruiken om te betalen voor printen/kopiëren, het openen van je kluisje of ter identificatie in de school.

  Je kan met je Landstede account inloggen op www.landstede.net/kaartselfservice voor het uploaden van je pasfoto.

  Als je zeker wilt zijn dat jouw pasfoto geschikt is, kijk dan als voorbeeld naar de voorwaarden die de overheid stelt aan de pasfoto’s voor officiële documenten (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identificatie/inhoud/eisen-pasfoto-paspoort-id-kaart). Het uploaden van een ongeschikte pasfoto, of een foto waar de persoon zelf niet op staat, brengt €12,50 aan kosten met zich mee wanneer een nieuwe Landstede-pas uitgegeven moet worden. Bij de uitgifte van de pas kan de medewerker vragen om je te legitimeren.

 10. Gegevens locatie

  Gegevens locatie

  Gegevens locatie

  Bezoekadres                 Het Ravelijn 1                

  Postcode + plaats         8233 BR Lelystad

  Telefoon                         088-8507732

  Website:                         www.landstede.nl
  Intranet:                          www.landstede.net je wordt dan automatisch doorgeschakeld naar onze interne sharepointpagina Connect.

  Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van: 8.00-16.00 uur

  Teamleider: Anneke Brandsma (abrandsma@landstede.nl)

  Directie: Mw. M. Broekhuis

  De landschappen die op de locatie worden aangeboden:

  • Gezond & Wel
  • Onderwijs & Opvoeding 

 11. Gevonden voorwerpen

  Wanneer er in de school voorwerpen gevonden worden, dan worden deze afgegeven bij de receptie of een conciërge.

  Ben je iets verloren? Vraag dan bij de balie op de 1e etage of ze het hebben gevonden.

 12. Inloggen

   INTRANET

  Op www.landstede.net log je in met gebruikersnaam en geboortedatum. Deze ontvang je bij de start van de opleiding.

  Landstede heeft een eigen draadloos netwerk waarmee je met je (eigen) apparatuur kunt werken.

  Via het intranet kun je de Landstede e-mail lezen, opleidingsinformatie zien op het opleidingsportaal 'kennisbank Lelystad', e-TO inzien (electronische leeromgeving), een printopdracht geven e.d.

  Problemen met inloggen? Bij problemen met inloggen ga je naar je coach en kijk of hij/zij het samen met jou kan oplossen.

  SLIM.NL

  Elke student (en medewerker) van Landstede kan via www.Slim.nl voordelig software (voor thuis of op je laptop) en hardware bestellen. Dit kan met je Landstede-account. Voorwaarde is dus dat je als student bij Landstede bent ingeschreven. Elk artikel kun je maximaal 1 keer bestellen. De korting t.o.v. de winkelprijs is soms aanzienlijk.

 13. Internationalisering

  Het is soms mogelijk een deel van je BPV (Beroeps Praktijk Vorming ook stage genoemd) in het buitenland te doen. Hierover word je in de loop van het jaar geïnformeerd door je coach.

 14. Jaarrooster

  Het jaarrooster staat gepubliceerd op intranet (www.landstede.net). Je coach vertelt je waar je dat kunt vinden.

  Ook hangt het jaarrooster op het mededelingenbord bij het lesplein op de eerste verdieping.

 15. Kopiëren en printen

  Landstede maakt gebruik van het 'follow-me systeem' wat inhoudt dat je vanaf iedere printer en op iedere locatie kunt printen en kopieren. Op de MyPrint website, https://www.landstede.net/Ricohmyprint vind je verdere informatie.

  Print- kopieer tegoed op?

  Als het printtegoed op is, moet je geld vanaf je schoolpas op je gebruikersnaam zetten. Daarvoor is een oplaadpunt bij de centrale receptie. Daarnaast is het mogelijk via internet op te laden. Ga daarvoor naar de website https:www.landstedegroep.net/MyNetPay Login met je gebruikersnaam en wachtwoord. Soms is het noodzakelijk om voor je opleiding meer te moeten printen. In dat geval is het mogelijk je printtegoed op te hogen op kosten van je opleiding. Dit kan alleen wanneer je daarvoor speciale toestemming hebt van je opleiding

 16. Lestijden

  De lessen vinden plaats tussen 8:30 en 16:00 uur. De exacte invulling vindt plaats per opleiding en staat op het rooster van de klas/groep. 

  De middagpauze is van 12.15-12.45 uur.

 17. Publicatie

  Achter de balie op de eerste etage hangt een (digitaal) publicatiebord. Ook zijn op de eerste verdieping prikborden aanwezig waar je informatie kunt vinden over evenementen, toernooien en mededelingen. 

 18. Receptie

  Op de eerste etage is de receptie. Hier kun je bij de conciërge altijd met al je vragen terecht. 

  De receptie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 – 16:00 uur en telefonisch op die tijden bereikbaar. 

 19. Restaurant / Kantine

  De studentenkantine bevindt zich op de begane grond. Deze is op schooldagen geopend van 10:30 – 14:00 uur.

  Landstede Harderwijk heeft een 'Gezonde Schoolkantine'. Het assortiment bestaat voor 75% uit verantwoorde voeding. 

  Op de 1e etage staat een automaat waar je o.a. koffie en thee kunt kopen.

 20. Roosterzaken

  Elke nieuwe periode krijg je een rooster van je coach: je gaat immers elke tien weken nieuwe leeractiviteiten volgen. Ga ervan uit dat het rooster uiterlijk de vrijdag voor de start van een nieuwe periode bekend is. Na de eerste week kunnen er nog wijzigingen doorgevoerd worden. 

  Soms zijn er docenten ziek of vallen er lessen uit: dan word je zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van eventuele roosterwijzigingen. Dit gebeurt vaak mondeling maar ook via intranet, publicatieborden en e-mail. Houd dit altijd goed in de gaten! Jouw opleidingsteam probeert altijd zoveel mogelijk lessen op te vangen.

 21. Student, Advies & Begeleiding (SAB)

  Vanuit student, advies & begeleidings (SAB) kunnen wij studenten ondersteunen bij diverse vragen rondom loopbaan, leren & gedrag en op psychosociaal vlak.

  Wanneer extra ondersteuning vanuit Student Advies & Begeleiding nodig is, doe je dat in overleg met je coach. Je coach meldt je aan en jij maakt vervolgens een afspraak bij de medewerker van het SAB.

 22. Studiecentrum

  Heb je misschien moeite met Engels, Nederlands of rekenen? Of zou je wat hulp kunnen gebruiken bij het aanleren van studievaardigheden of wil je een gesprek over je loopbaan? Dan kun je langskomen bij het studiecentrum.

  De docent van het studiecentrum zal met jou kijken wat je ondersteuningsbehoefte is en vervolgens begeleidingsafspraken met je maken.

  Je kunt hiervoor een afspraak maken via je coach of met je vakdocent. 

 23. Ziekmelding

  Alle studenten die ouder zijn dan 18 jaar melden zichzelf ziek via het studentportaal in Eduarte én sturen hun coach een mail.

  Studenten jonger dan 18 jaar worden door hun ouders/verzorgers ziekgemeld.