Landstede - Opleidingen

Entree (23301) BBL 2022-2023 Dronten, De Arend 4

  1. Welkom

    Welkom

    Leuk dat je gekozen hebt voor de opleiding Entree bij Landstede in Dronten. In deze opleidingsgids vind je informatie over je opleiding. Ook voor jouw ouders/verzorgers is deze informatie interessant!

    De opleiding Entree wordt aangeboden op de locaties in Zwolle, Harderwijk, Dronten en Raalte. Op alle locaties werk je toe naar hetzelfde diploma, maar op een net iets andere manier. Vraag aan je coach wat de unieke kenmerken van jouw opleiding op jouw locatie zijn

  2. Visie op de opleiding

    Landstede gaat voor waarde(n)vol leren, leven en werken. Dat betekent dat we aandacht hebben voor wie je bent als persoon, de manier waarop je het prettigste leert en welke begeleiding het beste bij je past. Je wordt opgeleid voor het werken met en voor mensen. Als dienstverlener verricht je praktische ondersteuning, waardoor je een toegevoegde waarde hebt binnen verschillende organisaties.

    Landstede gelooft dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen én anderen helpen dat ook te doen. Vanuit een christelijke oorsprong laten wij ons inspireren door onderstaande vijf waarden.

    We willen ontwikkelen 
    Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij (her)kennen onze talenten en die van al onze leerlingen, studenten en cursisten. Daardoor kunnen we hen op maat begeleiden. We willen ook zelf elke dag beter worden, want of we nu jong of oud zijn: we gaan voor een leven lang ontwikkelen.

    We zoeken de ontmoeting 
    Ontmoeten vraagt om oprechte wederzijdse interesse en het serieus nemen van elkaar. Dat is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Alleen zo kunnen we ons werkelijk verbinden met elkaar, onze leerlingen, studenten, cursisten en onze omgeving.

    We werken aan brede persoonsvorming 
    We hebben aandacht voor wat het leven zinvol maakt. We helpen elkaar, onze leerlingen, studenten en cursisten om na te denken over wat ons beweegt, om zelfbewust te zijn en om eigen keuzen voor het leven te maken. Zinnige vorming noemen we dat.

    We omarmen diversiteit op onze scholen en in de samenleving en we stimuleren leerlingen, studenten en cursisten om respectvol en reflectief te zijn.

    We verleggen grenzen 
    We zijn nieuwsgierig naar veranderingen en kijken met lef naar wat er op ons afkomt. We hebben een hoopvol toekomstbeeld. We willen creëren en we maken ruimte voor ontwikkeling. Zo verleggen we grenzen.

    We zijn betrokken 
    Betrokken zijn is voor ons niet alleen iets dat je voelt, maar vooral iets dat je dóét. Goed zorgen voor jezelf, de mensen om je heen en de aarde waarop je leeft. En: elkaar daarop aanspreken

  3. Talentvol Ontwikkelen in de opleiding

    Binnen Landstede gaan we uit van jouw talent. Wij geloven dat iedereen talenten heeft en we sluiten aan bij jouw kwaliteiten. Het uitgangspunt van Talentvol Ontwikkelen is dat studenten verschillend zijn en zich dus ook verschillend ontwikkelen: qua stijl, qua tempo en tot verschillende niveaus. Vanuit dat perspectief kiest Landstede voor maatwerk. We helpen de student meer eigenaar en regisseur te worden van het eigen leerproces.

  4. Individueel leren en leren in groepen

    Als je iets leert, gebeurt dat altijd in jouw hoofd. Leren is dus voor iedereen persoonlijk. Wij leren jou om individueel te werken. Zo oefen jij om zelfstandig te werken. Immers, in elk beroep of werksituatie komt individueel werk voor. Maar er zijn twee belangrijke redenen om ook in groepen te werken: 
    • Ten eerste: samenwerken is een belangrijke bekwaamheid, omdat in heel veel beroepen het werk in teams wordt uitgevoerd. Sommige bedrijven werken zelfs alleen maar met teams, bijvoorbeeld met projectteams. 
    • Ten tweede: als je samenwerkt, moet je communiceren. Wanneer je met anderen praat, hoor je dingen die je al kende of waarvan je juist nog weinig wist. Je werkt tijdens jouw opleiding daarom regelmatig samen, zodat je van en met elkaar kunt leren.

  5. Overzicht van de opleiding

    Overzicht van de opleiding

    De Entreeopleiding is inhoudelijk opgebouwd in 3 delen. 

    Basisdeel
    In dit deel van de opleiding leer je om te werken als assistent in een organisatie. Dit is voor alle studenten van de entreeopleiding gelijk. Het generieke deel bevat de vakken Nederlands, rekenen en LLB ( Landstede Loopbaan en Burgerschap).

    Profieldeel
    Dit  is de beroepsrichting waarvoor je kiest. Bij Entree kun je kiezen uit 9 profielen.
    1. Assistent logistiek
    2. Assistent dienstverlening en zorg
    3. Assistent procestechniek
    4. Assistent bouwen, wonen en onderhoud
    5. Assistent verkoop/retail
    6. Assistent mobiliteitsbranche
    7. Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
    8. Assistent plant of (groene) leefomgeving
    9. Assistent installatie- en constructietechniek

    (Niet alle profielen worden op elke locatie aangeboden. Vraag jouw coach welke profielen op de locatie aangeboden worden.)

    Keuzedeel
    De keuzedelen Ondernemend gedrag voor niveau 1-2 en Verrijking leervaardigheden worden aangeboden. In overleg met jouw coach bepaal je welk keuzedeel je gaat volgen.

  6. Startprogramma

    Je begint je opleiding met een introductieweek. Hierin zal het kennismaken met elkaar, de opleiding en de school centraal staan. Meer informatie hierover ontvang je in de uitnodigingsbrief voor de eerste lesdag.

  7. Planning onderwijsprogramma

    Planning onderwijsprogramma

    De Entreeopleiding is verdeeld in 4 fases. 
    Fase 1: Introductiefase              Oriënteren op de opleiding, het beroep en jezelf.
    Fase 2: Verkenningsfase           Verkenning van de gekozen beroepsrichting
    Fase 3: Verdiepingsfase            Verdiepingsfase van de gekozen beroepsrichting
    Fase 4: Examineringsfase         Toewerken naar het examen/ aandacht voor vervolgopleiding en/of werk.

    Normaal gesproken duurt de opleiding 1 jaar. Het kan zijn dat je meer tijd nodig hebt voor een fase of dat je juist sneller kan. De entreeopleiding is altijd maatwerk. Samen met jouw coach bekijk je hoeveel tijd je voor iedere fase nodig hebt. 

    Fase 1: Orientatiefadse
    Deze fase duurt 10 weken. In deze fase leer jij jezelf nog beter kennen. Je onderzoekt de volgende punten voor jezelf; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. In deze fase ga je je orienteren op de verschillende profieldelen. Je onderzoekt jouw interesses en talenten.  Aan het einde van deze fase maak je een voorlopige keuze voor het profieldeel. In deze fase ga je 4 dagen naar school en heb je 1 dag zelfstudie. 

    Wanneer ga je naar fase 2?
    Voordat je naar fase 2 gaat en start met de BPV (BeroepsPraktijkVorming = je stage), verwachten we dat jij je gedraagt volgens de normen, waarden en regels van school. Tijdens je vaststelgesprek laat ziet dat je:
    -          op tijd komt
    -          afspraken nakomt
    -          respectvol omgaat met spullen/materialen van school
    -          respectvol omgaat met docenten en medestudenten
    -          de LWP’s van fase 1 hebt afgerond
    Het opleidingsteam kan anders besluiten als daarvoor aanwijsbare (goede) redenen zijn.

    Fase 2: Verkenningsfase
    Deze fase duurt 10 weken. In deze fase start je met de BPV. Je onderzoekt of het gekozen profieldeel bij jou past. Je verkent het profieldeel verder op school en op de BPV. Je gaat 2 dagen naar stage en 3 dagen naar school. Aan het einde van deze fase is het de bedoeling dat jij een definitieve keuze maakt voor het profieldeel.

    Wanneer ga je naar fase 3?
     Om door te kunnen naar fase 3 laat je tijdens het portfolio-/vaststelgesprek zien dat je:
    ​- de LWP's van fase 2 hebt afgerond
    ​- in de leermeters (basisdeel en profieldeel) op starter/ gevorderd niveau functioneert
    ​- minimaal 10 weken stage hebt gelopen bij een erkend BPV-bedrijf
    Natuurlijk houd jij je ook aan de afspraken die bij fase 1 staan
    Het opleidingsteam kan anders besluiten als daarvoor aanwijsbare (goede) redenen zijn.

    Fase 3: Verdiepingsfase
    Deze fase duurt 10 weken. In deze fase ga jij je verder verdiepen in het profieldeel. Je functioneert steeds meer als een beroepsbekwaam assistent. Je gaat 2 dagen naar stage en 3 dagen naar school. Aan het einde van deze fase functioneer je op gevorderd/beroepsbekwaam niveau.

    Wanneer ga je naar fase 4? 
    ​Om door te kunnen naar fase 4 laat je  tijdens het portfolio-/vaststelgesprek zien dat je:
    ​- de LWP's van fase 3 hebt afgerond
    ​- in de leermeters (basisdeel en profieldeel) op gevorderd/ beroepsbekwaam niveau functioneert
    ​- minimaal 10 weken stage hebt gelopen bij een erkend BPV-bedrijf
    Natuurlijk houd jij je ook aan de afspraken die bij fase 1 en 2 staan.
    Het opleidingsteam kan anders besluiten als daarvoor aanwijsbare (goede) redenen zijn.

    Fase 4: Examineringsfase
    Deze fase duurt ongeveer 6-10 weken. Deze fase staat geheel in het teken van de examinering.
    Je gaat je voorbereiden op de examens Entree. Tegen het einde van deze fase functioneer je op beroepsbekwaam niveau en mag je examen doen.  ​In deze fase ga je ook op zoek naar een vervolgopleiding en/of werk. 

  8. Herontwerptool

    Link naar de herontwerptools van de uitstroomprofielen in de BBL-opleiding:

    Entree: Assistent mobiliteitsbranche 

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-72-templateRow-design-design

    Entree: Assistent bouw, wonen en onderhoud

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-17-templateRow-design-design

    Entree: Assistent dienstverlening en zorg 

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-30-templateRow-design-design

    Entree: Assistent horeca, voiding en voedingsindustrie

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-43-templateRow-design-design

    Entree: Assistent installatie- en constructietechniek

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-56-templateRow-design-design

    Entree: Assistent logistiek

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-69-templateRow-design-design

    Entree: Assistent plant of (groene) leefomgeving

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-85-templateRow-design-design

    Entree: Assistent procestechniek 

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-97-templateRow-design-design

    Entree: Assistent verkoop/retail

    https://landstedeproductie.educator.eu/wicket/bookmarkable/eu.educator.redesigntool.ui.manage.education.overview.EducationManagementOverviewPage?15-1.ILinkListener-educationManagementOverviewPanel-designsContainer-designs-5-design-panel-panelCollapse-panelBody-designContainer-educationRepeater-0-rows-110-templateRow-design-design

  9. Vakanties

    Vakanties:

    Landstede Dronten valt onder de regio Noord. Onze vakanties zijn:

    Vakantierooster:

    Introductieweek:           29 augustus (start schooljaar)– 2 september 

    Herfstvakantie:             17 oktober – 21 oktober

    Kerstvakantie:              26 december – 6 januari 

    Voorjaarsvakantie:        27 februari – 3 maart

    Meivakantie:                 24 april – 5 mei 

    Laatste schoolweek:     17 juli – 21 juli

    Start zomervakantie:     24 juli 2023

  10. Digitale leeromgeving

    In je digitale leeromgeving wordt je ontwikkeling bijgehouden. Deze digitale leeromgeving noemen we e-TO. Deze afkorting staat voor ‘elektronisch Talentvol Ontwikkelen’. Je vindt daarin je persoonlijke studieplan, aantekeningen van coach- en begeleidingsgesprekken en je kunt er je digitale portfolio bijhouden.

    Elke student krijgt een e-mailadres van Landstede. Hiermee krijg je toegang tot Office365 en de onlineversies van bijvoorbeeld Word, PowerPoint, Excel, etc. Je bestanden kun je opslaan in de Cloud, zodat je altijd en overal je belangrijke documenten bij de hand hebt en er niets verloren gaat als je laptop stuk gaat. Samenwerken met klasgenoten en communicatie met docenten wordt op deze manier erg gemakkelijk gemaakt.

    Tijdens de lessen krijg je uitleg hoe al deze toepassingen werken. Daarvoor is het belangrijk dat je zelf een goed werkende laptop tot je beschikking hebt.

  11. Trajectlijn

    De opleiding staat beschreven in een trajectlijn.

    In deze trajectlijnen worden de kerntaken en werkprocessen beschreven waar je aan moet voldoen volgens het kwalificatiedossier van je opleiding. Deze vind je in eTO. De trajectlijnen zijn opgebouwd uit drie fasen: starter, gevorderde en beroepsbekwaam.

  12. LWP

    Een LWP is een leerwerkprestatie die bestaat uit een opdracht die te maken heeft met de praktijk van je opleiding. Aan deze opdracht kun je individueel werken, maar er zijn ook LWP’s die je met een groep moet doen. Bij het uitvoeren van een LWP leer je de praktijk van je latere beroepssituatie kennen. Dat kan ook buiten het schoolgebouw zijn.

  13. TWIXX/lesactiviteiten

    Een TWIXX kan zijn een training, workshop, instructie, opdracht etc. Voorbeelden van TWIXX-en kunnen zijn:  een rollenspel met een simulant, een PowerPoint over een onderwerp, werken aan opdrachten, het volgen van e-learning of een presentatie maken en geven.

  14. Individueel leerplan (ILP)

    Al je LWP’s en TWIXX vind je terug in je ILP, oftewel je Individueel Leer Plan in e-TO. Je ILP geeft een handig overzicht van alle LWP’s en TWIXX-en, die ervoor zorgen dat je jezelf op je trajectlijn van beginner naar beroepsbekwaam ontwikkelt.

    Mocht je in overleg met je coach af willen en kunnen wijken van de aanbevolen route, dan ga je een eigen individueel leerprogramma (ILP) en rooster krijgen. Hierdoor kun je dus naar eigen behoefte en in eigen tempo de opleiding volgen en afronden. Dit kan zowel betekenen dat je ervoor kiest om je opleiding sneller af te ronden, maar het kan ook zijn dat je ervoor kiest om wat langer over je opleiding te doen. In overleg met je coach wordt dan er ILP gemaakt.

  15. Feedback tijdens de LWP

    Tijdens het werken aan de LWP’s kun je via eTO  feedback vragen: individueel, maar ook als leerteam. Daarnaast kun je per mail feedback vragen op jouw opdrachten/verslagen.

    Tijdens de lessen zal hierover uitleg gegeven worden.

  16. Coach

    Tijdens je opleiding moet je nadenken over wat jij wilt en wat bij je past. Dat is niet altijd makkelijk. Daarom heb je bij Landstede een coach. Bij je coach kun je terecht met vragen over je opleiding, maar hij begeleidt jou ook in je ontwikkeling tijdens je studie. Je coach helpt je bij het maken van plannen en keuzes voor jouw (leer)loopbaan en helpt je om overzicht te krijgen en te houden tijdens je opleiding. Je coach daagt je uit en stimuleert je om jezelf te ontwikkelen. Tijdens de opleiding is jouw coach altijd het eerste aanspreekpunt voor jou, maar ook voor je ouders/verzorgers.

    Bij Landstede zit je in een coachgroep. Dit is eigenlijk je ‘basisgroep’. Met deze coachgroep krijg je coachlessen. Tijdens deze coachlessen bespreekt de coach met jou en je medestudenten bijvoorbeeld de volgende onderwerpen

    • alles wat met de klas te maken heeft
    • studieresultaten
    • verzuim
    • studiemoeilijkheden
    • gezamenlijke activiteiten
    • studie-informatie

    Soms heb je tijdens je studie extra begeleiding nodig. Deze begeleiding kun je vragen via je coach. Je coach meldt je dan aan. Je ouder(s)/verzorger(s) worden, indien nodig, betrokken bij de afspraken over extra begeleiding of ondersteuning.

    Als je hulp nodig hebt bij vragen over leren en gedrag, psychosociale problemen of gericht loopbaanadvies, dan kun je terecht bij een studentadviseur van Student Advies en Begeleiding. Ook deze extra begeleiding kun je aanvragen in overleg met je coach.

  17. Leermetergesprek/Leerloopbaangesprek

    Iedere Perronweek heb je een voortgangsgesprek met je coach. Je kijkt dan terug op de voorgaande periode. Samen met je coach bespreek je dan je ontwikkeling, leerpunten, planning en studievoortgang. Ook kijk je met je coach of de opleiding je (nog) bevalt, wat er goed gaat en waar eventueel meer begeleiding nodig is. Deze gesprekken worden vastgelegd in e-TO en zijn dus ook voor jou inzichtelijk. 

    Het bindend studieadvies
    Na een traject van maximaal 4 maanden ( kan ook eerder), krijg je een bindend studieadvies. Het bindend studieadvies bepaalt of je verder kan met de opleiding wordt vastgelegd in de onderwijsovereenkomst.

    Om tot een bindend studieadvies te komen zijn er 3 vastgestelde momenten:

    1. Plaatsingsgesprek 
      De procedure bindend studieadvies start al bij het plaatsingsgesprek. Dit is het eerste gesprek met de student, door de scout van de opleiding.
    2. Het tweede gesprek 
      Na de introductieperiode vindt het tweede gesprek plaats. Het tweede gesprek wordt gevoerd door de coach samen met student. Als het voor alle partijen duidelijk is, kan het bindend studieadvies al worden uitgebracht.
    3. Het derde gesprek 
      Het derde gesprek vindt plaats voor 1 december met de eigen coach. Nu is het moment dat er een bindend studieadvies af wordt gegeven

  18. Contact school, ouders/verzorgers en studenten

    Aan het begin van je opleiding wordt er een informatieavond voor je ouders georganiseerd. Je mag daar zelf trouwens ook bij aanwezig zijn. Op deze avond wordt verteld dat ouders altijd bij de coach terecht kunnen met vragen. De coach geeft dan een mailadres of telefoonnummer waarop hij/zij bereikt kan worden. Er worden geen aparte gespreksmomenten gepland, maar je ouders/verzorgers kunnen altijd bij je coach terecht.

    Mocht je coach iets met je ouders willen overleggen, dan zal hij/zij dit eerst met jou bespreken. Als je nog geen 18 jaar bent, dan kan je coach nog zonder jouw toestemming contact opnemen met je ouders/verzorgers. Ben je 18 jaar of ouder dan mag dit niet meer zonder jouw toestemming.

  19. Aanwezigheid, verzuim, ziekte en afmelden, verlof aanvragen

    In de algemene informatiegids heb je al kunnen lezen wat hier onder verstaan wordt en wat de wettelijke regels en het Landstede beleid is.

    Ben je ziek en ben je nog geen 18 jaar, dan melden je ouders je voor 8.30 uur af op school. Dit kan per telefoon 0321-209010. Deze melding wordt dan in Magister gezet. Daarnaast stuur je een mail of een app aan je coach dat je niet aanwezig zult zijn, omdat je ziek bent.

    Ben je ziek en 18 jaar of ouder? Dan meld je je zelf voor 8.30 uur af bij de receptie op school. Dit doe je door …… (telefoonnummer) te bellen en aan te geven dat je ziek bent. Daarnaast stuur je een mail of een app aan je coach dat je niet aanwezig zult zijn, omdat je ziek bent.

    Mocht je ziek zijn en dit valt op een stagedag, dan moet je ook je stagebegeleider bellen om je ziek te melden.

  20. Korte beschrijving van de examinering

    Basis voor de examinering (en het onderwijs) zijn het Kwalificatiedossier Entree en Kwalificatie-eisen Loopbaan en Burgerschap in het MBO. Aan het einde van je opleiding toetsen we of jij de kerntaken beheerst en dus recht hebt op een diploma.

    Als student heb je recht op goede informatie over het examen. Ook ben je zelf verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van de beschikbare informatie. In het examenplan van jouw opleiding vind je het overzicht van de examens die je moet behalen om een diploma te krijgen. De examens bestaan uit activiteiten die afgestemd zijn op het kwalificatiedossier. Tijdens de opleiding wordt uitgelegd wat je moet doen om deze examens te halen.

  21. Werkwijze en procedure

    Beroepsgerichte examens

    Examenonderdeel

    Vorm

    Examenlocatie

    Kerntaak basisdeel
    Kerntaak profieldeel

    Praktijkexamen

    BPV

    Tijdens je opleiding doorloop je een leerproces. Dit leerproces evalueer je regelmatig met je coach. Als je in de gesprekken met je coach op basis van je studievoortgang tot de conclusie komt dat je klaar bent voor de afsluiting van je opleiding, dan wordt het praktijkexamen, via je coach, ingepland.

    Generieke examens

    Examenonderdeel

    Vorm

    Examenlocatie

    LLB Portfolio

    Portfolio

    Op school

    LLB Exameneindgesprek

    Gesprek

    Op school

    Nederlands
    Lezen en luisteren

    Centraal examen op de computer

    Op school

    Nederlands

    Schrijven

    Instellingsexamen op de computer
    via toets.nl

    Op school

    Nederlands Gesprekken voeren

    Instellingsexamen

    Mondeling

    Op school

    Nederlands

    Spreken

    Instellingsexamen

    Mondeling

    Op school

    Rekenen

    Centraal examen op de computer

    Op school

    Voor Nederlands en Rekenen hoef je nog geen voldoende te halen. Je moet de examens wel hebben gemaakt.
    De uitslag is in geval van doorstroming wel belangrijk, omdat het je taal-/rekenniveau aangeeft.
    Voor de normering van het examen Nederlandse taal 2F wordt voor de entreeopleiding en mbo niveau 2 dit studiejaar cijferdifferentiatie doorgevoerd. Dit betekent dat je 1 punt extra krijgt.  Dit is een maatregel uit de brief van OCW van 6 oktober 2015.

    Keuzedeel 

    Examenonderdeel

    Vorm

    Examenlocatie

    Keuzedeel

    Examen afhankelijk van het gekozen keuzedeel
    Examenbank Prove 2 Move

    Op school of  BPV


    Archivering examendossier
    Voor iedere student is er een eigen examendossier. Jouw dossier is in beheer bij het examenbureau. Documenten en examenopbrengsten worden gedurende je opleiding in dit dossier opgeslagen. Het gaat om alle examenonderdelen die voorkomen in het examenplan. 

  22. Praktijkleren, BPV, Internationale BPV en andere vormen

    Je hebt een werkplek met een contract van tenminste 16 uur. Het bedrijf waar je werkt, is een erkend leerbedrijf.

    Alle informatie kun je vinden in onze BPV-gids. Deze wordt uitgebreid met jou besproken. In deze gids lees je alles over  hoe bijvoorbeeld de begeleiding en beoordeling is geregeld, alles over leerdoelen en opdrachten en nog veel meer. De gids is een leidraad tijdens jouw BPV/leerwerktraject.  

  23. Begeleiding vanuit school en op de BPV plaats

    Begeleiding vanuit school: hoe is dit geregeld bij onze opleiding?
    Vanuit school krijg je een begeleider toegewezen. Behalve dat er telefonisch- en mailcontact mogelijk is tussen deze docent en je werkplek, zullen er meerdere gesprekken zijn tussen jou, je begeleider en de docent. Tijdens dit contactmoment wordt er samen met jou en de praktijkbegeleider gesproken over de door jou opgestelde leerdoelen en jouw ontwikkeling op stage.

    Begeleiding op je werk
    Op je werk wordt je begeleidt door je werkbegeleider.

  24. Organisatie van de BPV

    Niet van toepassing voor een BBL opleiding.

  25. Specifieke voorzieningen en of vereisten

    Het kan zijn dat jij vanwege persoonlijke problematiek of studieproblemen om een andere reden extra begeleiding nodig hebt. Dat kan zijn op het gebied van taal/rekenen, je beroepskeuze of studieloopbaanbegeleiding of bijvoorbeeld studievaardigheden. Je coach wijst je dan de weg en als je coach je onvoldoende begeleiding kan bieden verwijst hij/zij je naar ons Expertisecentrum Student Advies & Begeleiding (SAB). Bij SAB werken orthopedagogen, psychologen en loopbaandeskundigen die, als dat nodig is en in overleg met jou, ook contact opnemen met de Jeugdhulpverlening. Wat er nodig is, is afhankelijk van je vraag. Je spreekt samen met je coach en een studentadviseur af van welke extra ondersteuning je gebruik maakt en in welke periode dat gaat gebeuren. Extra ondersteuning vindt plaats op de volgende gebieden:

    • Leren en gedrag

    • Loopbaanadvies

    • Psychosociaal

  26. Studieinformatiepunt (STIP), opleidingsadministratie

    Voor administratieve vragen kun je terecht bij Barbara Jansen-Veldman, bajansen@landstede.nl

  27. Vertrouwenspersoon

    Het kan gebeuren dat je tijdens je studie op school of op je stage iets naars mee maakt. We adviseren je dan altijd in gesprek te gaan met je coach. Je mag met problemen ook altijd contact zoeken met je teamleider. Mocht je het prettig vinden om contact met iemand anders te hebben dan is er een vertrouwenspersoon binnen de opleiding aanwezig. Meer informatie over de vertrouwenspersoon binnen je school kun je vinden in de algemene informatiegids.

  28. Specifieke afspraken en regels

    Aanwezigheid op school
    Een student dient voor minimaal 80% van het onderwijsprogramma aanwezig te zijn en het lesprogramma te volgen. Indien een student minder dan 80% deelneemt aan het onderwijsprogramma dan heeft dit gevolgen zoals een bindend studieadvies of het niet kunnen deelnemen aan examens. Zie onderwijsovereenkomst voor verplichtingen van de student.

    Telefoongebruik
    Het gebruik van de mobiele telefoon is tijdens de lessen niet toegestaan. Bij bijzonderheden kun je dit voorafgaand aan de les bespreken met de docent.