Landstede - Opleidingen

Dienstverlening (23189) BOL 2022-2023 Carmel College Salland

  1. Voorwoord Landschap

    Welkom in het landschap Gezond & Wel.
    Vind jij het leuk om met mensen te werken, jong, oud, gezond of met lichamelijke en/of geestelijke problemen? Dan vind je vast en zeker een opleiding in het Landschap Gezond & Wel. Hier vind je veel verschillende opleidingen waarmee jij je kunt voorbereiden op de werkplek en doelgroep die jou het meeste aanspreken.

  2. Het Landschap

    Van medische zorg...
    In het Landschap Gezond & Wel zijn twee hoofdrichtingen: gezondheidszorg en welzijn. Bij gezondheidszorg draait het vooral om zorg op het lichamelijke vlak, bijvoorbeeld omdat mensen herstellen van een operatie, gewond of net bevallen zijn. Je mag sommige medische handelingen verrichten die je met een ander diploma niet mag uitvoeren, zoals het geven van medicatie en injecties.
     

    …tot sociaal maatschappelijke ondersteuning
    Bij welzijn draait het ook om zorg, maar die is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het huishouden, zelfstandig wonen, het invullen van de dag of het regelen van allerlei zaken. Soms hebben ze psychische of sociale problemen, maar het kan ook zijn dat ze jong of slecht ter been zijn.
     

    Waar kun je werken?
    Met de opleidingen uit dit Landschap kun je veel kanten op. Afhankelijk van je diploma kun je werken in bijvoorbeeld een ziekenhuis, een sociaal wijkteam, verpleeghuis, bij mensen thuis, in een woongroep, een organisatie voor verslavingszorg of psychiatrie of bij een algemene organisatie voor sociaal werk. Als je wilt, kun je je bij ons specialiseren in specifieke doelgroepen, zoals mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, cliënten met gedragsproblemen of ouderen.


    Is dit jouw Landschap?
    Wil je een van de opleidingen in dit boeiende Landschap volgen? Dat kan als jij geïnteresseerd bent in mensen met sociale en/of medische problemen. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Belangrijk is ook dat je gemakkelijk contact legt, helder communiceert en goed bent in samenwerken. Verder zijn flexibiliteit en stressbestendigheid een echte must in dit vakgebied.
     

    Landschap
    Bij Landstede MBO gebruiken we andere namen voor de verschillende domeinen, zoals deze door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de MBO Raad zijn vastgesteld. Wij noemen deze domeinen: Landschappen. Het Landschap Gezond & Wel is er daar één van. Hierin vind je opleidingen die raakvlakken met elkaar hebben. Een soort interessegebied dus.

  3. Leren in het Landschap

    Skillslab
    Op school heb je de beschikking over een skillslab. Dit is een praktijklokaal met bedden, oefenpoppen en allerlei materialen waarmee je de basiszorg en verpleegtechnische handelingen in de praktijk brengt. Soms spelen anderen de rol van zorgvrager en wordt er een praktijksituatie in scène gezet, zodat je goed voorbereid wordt op jouw toekomstige beroep.
     

    Leren in de praktijk
    Om de theorie goed aan te laten sluiten op de praktijk werken we nauw samen met diverse organisaties en hebben we nauwe contacten met het werkveld. Dit biedt uitdagende stageplaatsen voor jou. In overleg met jou zorgen we voor passende stageplaatsen.
     

    Innovatief onderwijs
    De zorg is constant in beweging: toenemende vergrijzing, bezuinigingen, zorgtechnologische ontwikkelingen en verschuiving van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Landstede MBO speelt hierop in door kruisverbanden te leggen tussen opleidingen, te participeren in projecten en door met externe partijen aan innovaties te werken. Bijvoorbeeld binnen de Care Academy, in het Zorgtrainingscentrum en het Health Innovation Park (HIP). In het HIP werken zorgaanbieders, ondernemers, zorgverzekeraars en kennisinstellingen in de regio Zwolle samen aan zorginnovaties, die de kwaliteit van de zorg verbeteren en de zorgkosten verlagen.
     

    Care Academy en Zorgtrainingscentrum
    Wat is de echte zorgvraag van de cliënt? Welke mogelijkheden zie jij om de zorgvraag proactief op te lossen? Hoe bied je deze zorg op een respectvolle manier? Dat leer je het beste in de praktijk. In de Care Academy (regio Noord-Veluwe) en het Zorgtrainingscentrum (regio Zwolle) leer en werk je vanuit de praktijk. Er wordt een beroep gedaan op je persoonlijk leiderschap, creativiteit, ondernemend en invoelend vermogen.
     

    Sallandse Praktijkleerroute
    Twaalf zorgorganisaties in Salland en Landstede MBO leiden samen studenten op tot toekomstgerichte zorgmedewerkers. Vanaf dag 1 doe je ervaring op bij de zorgorganisaties. Je werkt samen met collega's, je docent en persoonlijke begeleider. Wat je leert in de praktijk bespreek je wekelijks in het Leerhuis met je docent en medestudenten. Dé ideale mix van leren en werken! Je bepaalt zelf je tempo en hoe je leert. Als zorg- en welzijnsmedewerker weet je goed in te spelen op de vragen van je cliënten en de zorg van de toekomst.
     

    Leren in Lelystad
    Op onze locatie in Lelystad krijg je de gelegenheid om je breed te oriënteren. Zo krijg je input vanuit de opleidingen binnen de Landschappen Onderwijs & Opvoeding en Gezond & Wel. Voor de uitwerking van het onderwijsprogramma geldt: algemeen waar het kan, gericht waar het moet en je leert met en van elkaar. Ons doel is dat je aan het eind van het eerste schooljaar overtuigd bent dat je op het juiste niveau en op de juiste opleiding zit.
     

    Derde leerweg
    Mbo-opleidingen kunnen ook aangeboden worden in de derde leerweg. De opleiding is op dezelfde wijze vormgegeven als andere mbo-opleidingen. Het verschil is dat de derde leerweg geen wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur kent en de student de opleiding zelf moet betalen (particulier onderwijs). Veelal wordt deze opleiding gevolgd door volwassenen. Ook het Landschap Gezond & Wel biedt deze mogelijkheid aan. Neem voor meer informatie contact met ons op via: 0800-0245666 of info@landstede.nl.

  4. Welkom

    Welkom

    Welkom en leuk dat je start bij één van de Landstede MBO opleidingen op de locatie Carmel College Salland in Raalte. Landstede verzorgt hier in samenwerking met het Carmel College verschillende Entree en mbo-2 opleidingen, namelijk:

    • mbo-entree
    • mbo-2 verkoper
    • mbo-2 dienstverlening helpende zorg en welzijn
    • mbo-2 dienstverlening medewerker sport en recreatie
    • mbo-2 dienstverlening facilitair medewerker
    • mbo-2 service medewerker gebouwen
    • mbo-2 service medewerker

    In deze opleidingsgids vind je meer informatie over je opleiding. Als het goed is, heb je al veel van de informatie in periode nul gehad. Periode nul, de periode na je eindexamen van het vmbo, ben jij meteen gestart met de door jouw gekozen opleiding. Je hebt via trajectlijnen al bewijs verzamelt waarom jij geschikt bent voor de opleiding. 

    Ook heb je al onderwijs gevolgd en enkele leerwerkprestaties (lwp's) afgerond. Je hebt dus min of meer al kennisgemaakt met je opleiding, de beroepspraktijk en het volgen van de lessen.

    Wij hopen op een fijne studieperiode bij Landstede, locatie Carmel College Salland Raalte . Als er vragen zijn, kom naar één van je coaches toe. Ze helpen je graag.

    Bezoekadres: 

    MBO Carmel College

    Lokaal ZO 204

    Zwolsestraat 57 

    8101 AB Raalte

    Eigen ingang te bereiken via parkeerplaats Carmel College

    Aan de Zwolsestraat, via het trappenhuis bij het schoolrestaurant

  5. Visie op de opleiding

    In je eigen omgeving starten met een mbo-opleiding? Landstede en het Carmel maken het mogelijk! Speciaal voor leerlingen van het Carmel College biedt Landstede verschillende Entree en mbo-2 opleidingen aan op de locatie van Carmel College Raalte.

    Onze mbo opleidingen op locatie Carmel College staan voor:

    Toekomstgericht werken - Volwassen worden gaat over jezelf beter leren kennen. We helpen jou bij het leren van basisvaardigheden; vaardigheden die je nodig hebt voor een vervolgopleiding of voor je werk. Je hebt bij ons geen vmbo-vakken, maar je doet opdrachten die gericht zijn op jouw toekomst.

    Individuele aandacht - Iedere student is anders en leert dus op een andere manier. Of je nu stil of juist levendig bent, of je nu wel weet wat jij later wilt of misschien nog totaal niet . Wij hebben alle aandacht voor jou. Wij zorgen dat de opdrachten en begeleiding aansluiten op jouw interesses en situatie. Daarbij durven we ook oplossingen te zoeken die 'out-of-the-box' zijn en doen dit altijd in overleg met jou.

    Persoonlijke begeleiding - We kijken naar de kwaliteiten en de mogelijkheden van elke student. Dat is voor ons de basis van de begeleiding. Je krijgt individuele opdrachten die jou uitdagen telkens weer een stapje verder te zetten. We nemen je altijd serieus. Merken we dat iets niet werkt? Dan kijken we samen hoe de begeleiding anders en beter kan. We praten niet over jou, maar we praten met jou. Het gaat om jou!

  6. Talentvol Ontwikkelen in de opleiding

    Je leert op school en in de praktijk. Dat doe je in een leeromgeving die je uitdaagt en nieuwsgierig maakt. Waar het om gaat, is dat je kennis en vaardigheden leert en ervaringen opdoet. Kennis, ervaring en vaardigheden die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, je vervolgopleiding en natuurlijk ook als burger in de maatschappij. We bereiden je voor op een leven lang nieuwe dingen leren.  

    Leren van en met elkaar - Je leert alleen, maar ook samen met anderen. In grote en kleine groepen, binnen en buiten de school.
    Je leert door zelfstandig of met medestudenten aan opdrachten of projecten te werken. Door zogenaamde “leerwerkprestaties” leer je samenwerken en goed communiceren. 

    De beroepspraktijkvorming (BPV) is het uitgangspunt - Bij ons leer je door veel in de praktijk te doen. De praktijk staat centraal. Jij gaat samen met de coaches op zoek naar de beste en leerzaamste beroepspraktijkvormingsplek (stage) voor jou, zo dicht mogelijk bij jouw interesse en toekomstige baan.

    Tijdens de BPV (stage) doe je veel ervaring op in de praktijk. Door deze ervaring ontdek je wat je nog nodig hebt aan kennis en vaardigheden als je bij een bedrijf of organisatie zou gaan werken.

    Dat wat jij nog niet weet of kunt, worden jouw leer- en ontwikkeldoelen. Daarover ga je in gesprek met je praktijkbegeleider (in de praktijk) en met je coach. Samen met hen onderzoek je hoe jij de gewenste kennis, ervaring en vaardigheden op kunt doen. De coach komt ook op stagebezoek en gaat aan de hand van dat bezoek in gesprek met jou en de praktijkbegeleider. Wij vinden het heel belangrijk dat de lijntjes tussen jou, je opleiding en je BPV-plek heel kort zijn. Op die manier proberen we hybride leren toe te passen. Je loopt minimaal twee dagen stage in de week, maar we zetten in op meer, wat jij aan kunt en wilt. De andere dagen zal je bezig gaan met de theorie.

    Jouw persoonlijke leerontwikkeling staat centraal. Iedere student is uniek en ontwikkelt zich dus op zijn eigen manier. Bij ons gaat het om jou en hoe jij je ontwikkelt. Jouw talenten en wat jij nodig hebt, zijn het uitgangspunt bij het leren.  

    Wij willen je: 

    • Opleiden tot een zelfbewust persoon, zodat jij je kunt onderscheiden van anderen.  
    • De kennis en vaardigheden meegeven die jij voor je beroep nodig hebt zodat je deze kunt toepassen in de praktijk.  
    • Begeleiden bij het ontdekken wie je bent en wat je wilt in de maatschappij en in je werk.

  7. Individueel leren en leren in groepen

    Op de Carmel locatie in Raalte staat jouw ontwikkeling centraal. Dat betekent dat we er voor kiezen om iedere lesdag tijd in te plannen zodat jij kan werken aan je eigen individuele opdrachten.

    De individuele opdrachten zijn gekoppeld aan jouw stageplek en jouw fasen van ontwikkeling. Tijdens de stagebezoeken wordt bepaald welke school- en stageopdrachten voor jou van belang zijn. Immers: de opdrachten moeten passen bij jouw leervraag, jouw ontwikkeling én de mogelijkheden op de stageplek. Ook de snelheid van leren wordt door jou bepaald. Jij bent aan zet om je eigen ontwikkeling vorm te geven en aan te tonen dat je steeds een stapje verder komt. Soms is het goed om te verdiepen, of juist te verbreden. Iedere dag is er tijd voor individuele opdrachten en hierdoor is er ook ruimte voor jou om je te verdiepen en of verbreden. Soms blijkt dat herhaling verstandiger is; ook goed! 

    Bij de algemeen theoretische vakken en loopbaan en burgerschap zijn er onder andere opdrachten die je in samenwerking met andere studenten moet gaan doen. Samenwerking is een belangrijke vaardigheid die iedere medewerker in de beroepspraktijk moet bezitten. Op school ga je oefenen om samen te werken. Je krijgt feedback op hoe het samenwerken verloopt:

    • Wat was jouw rol daarin?
    • Wat kan jij juist goed bij samenwerken?
    • Wat gaat er minder goed bij het samenwerken.
    • En het belangrijkste: hoe kan jij jouw kwaliteiten op gebied van samenwerken meenemen naar de beroepspraktijk?

  8. Overzicht van de opleiding

    Overzicht van de opleiding

    Het gehele schooljaar heeft dezelfde opbouw van het lesrooster. Iedere periode ontvang je nieuwe opdrachten die horen bij een lesblok. De volgende lesblokken worden er in ieder geval aangeboden:

    • Algemene theorie over veiligheid, voorraadbeheer, voeding en communicatie;
    • Specifieke theorie welke hoort bij de opleiding waar jij voor gekozen hebt. Dit is dus niet voor iedereen gelijk;
    • Tijd voor individuele opdrachten die bij jouw persoonlijke ontwikkeling passen;
    • Keuzedeel: ondernemend gedrag, verrijking leervaardigheden, Engels of…….;
    • Loopbaan en burgerschap: over je eigen leren en ontwikkeling, gezondheid, politiek, financiën of zingeving;
    • Nederlands;
    • Rekenen.

  9. Startprogramma

    In het startprogramma is er aandacht voor:

    Zelfbeeld - Wie ben jij? Wat maakt wie jij bent? Waar ben je goed in? Wat kan je minder goed?
    We gaan via het thema solliciteren aan de slag om jezelf te leren presenteren. Solliciteren naar een stageplek? Wat voor stageplek heb jij nodig om tot leren te komen? Waar ligt jouw interesse?
    Een heleboel vragen waar we stap voor stap mee aan het werk gaan om tot antwoorden te komen. Meestal lukt het niet om je zelfbeeld in de startperiode al helemaal duidelijk te hebben. Daarom blijven we het hele schooljaar met jou aan de slag om je zelfbeeld elke keer meer helder te krijgen en bij te stellen.
     

    Beroepsbeeld - Wat is het beroep waarvoor jij wordt opgeleid? Door vragen te stellen in het bedrijfsleven en praktijkervaring op te doen krijg je meer helder voor ogen welke beroepen er zijn. Door het praktijkleren bij minimaal twee verschillende werkplekken wordt helder wat het beroep is.
    In periode nul wordt, deels in overleg met jou, bepaald welke praktijkleerplekken voor jou meerwaarde hebben. Vaak kiezen we voor één praktijkleerplek die bij jouw op dat moment huidige keuze past en één praktijkleerplek die je net iets anders van het beroepenveld laat zien. Aan het eind van de startperiode moet duidelijk worden of jouw bedachte beroepsbeeld klopt met de werkelijkheid? 
     

    Opleidingsbeeld -  In de startperiode ga jij ontdekken wat het opleidingsbeeld is. Hoe ziet het schooljaar eruit en op welke manier werkt het examen. Het is vaak veel informatie die we in de loop van het jaar op verschillende manieren herhalen. Belangrijk is dat je na de startperiode weet op welke manier we met elkaar werken. Wat is belangrijk en hoe wordt jouw voortgang en ontwikkeling in de gaten gehouden. Maar nog belangrijker: je krijgt helder dat jij degene bent die de daadwerkelijke inhoud van jouw opleiding bepaald.

  10. Planning onderwijsprogramma

    Planning onderwijsprogramma

    Er is een basisprogrammering waarin alle onderdelen van de opleiding aan bod komen. In deze programmering zijn er vier dagdelen waarbij op verschillende manieren beroepspraktijkvorming aan de orde komt en zijn er zes dagdelen onderwijs op school. Je kan de basisprogrammering volgen.; er is alleen een hele grote maar...

    Wij willen graag dat jouw opleiding past bij jouw ontwikkeling. Dat betekent vaak dat je net iets anders nodig hebt dan het basisprogramma. Individuele aanpassingen zijn heel gebruikelijk. Andere opdrachten, meer of juist minder opdrachten, op een extra plek beroepspraktijkvorming of juist meer aandacht voor de theorie; alles wat nodig is om jouw voor te bereiden op de stap na het behalen van je mbo-2 diploma. 

    Jouw ontwikkeling wordt bijgehouden in e-TO (soort SOM). Hierin zetten we verslagen van gesprekken die we met je hebben. Daarin kan je ook afspraken nalezen die we maken over jouw aanpassingen in het onderwijsprogramma. 

  11. Vakanties

    Schooljaar 2022/2023

    Zomervakantie 
    Regio Noord en Midden (Harderwijk): maandag 18 juli 2022 t/m vrijdag 26 augustus 2022

    Herfstvakantie
    Regio Noord: maandag 17 oktober 2022 t/m vrijdag 21 oktober 2022
    Regio Midden: maandag 24 oktober 2022 t/m vrijdag 28 oktober 2022

    Kerstvakantie
    Regio Noord en Midden: maandag 26 december 2022 t/m vrijdag 06 januari 2023

    Voorjaarsvakantie
    Regio Noord en Midden: maandag 27 februari 2023 t/m vrijdag 3 maart 2023

    Meivakantie 
    Regio Noord en Midden: maandag 24 april 2023 t/m vrijdag 05 mei 2023

    Zomervakantie
    Regio Noord: maandag 24 juli 2023 t/m vrijdag 01 september 2023
    Regio Midden: maandag 17 juli 2023 t/m vrijdag 25 augustus 2023

  12. Digitale leeromgeving

    De digitale leeromgeving die we gebruiken heet e-TO (het is een soort SOM). e-TO staat voor talentvol ontwikkelen.

    In e-TO kan je de volgende dingen vinden:

    • De werkplaats
      • ILP (individueel leerplan); in de ILP zul je jouw opdrachten vinden die bij een periode horen. Deze opdrachten noemen we leerwerkprestaties (lwp). Bij de start van iedere lwp geef je eerste aan wat jouw belangrijkste leerdoel van die lwp is. Vervolgens ga je aan de slag met de lwp en de daarbij behorende lessen. Als je met de lwp klaar bent beschrijf jij op hoe jij vond dat de lwp is verlopen. Uiteindelijk geven wij jou feedback over hoe de opdracht uitgevoerd is. Heb je de lwp op de juiste manier uitgewerkt? Op een manier die past bij jou? Heb je de lwp voldoende uitgewerkt of moet je nog aanpassingen doorvoeren? Ook krijg je tips en tops voor de volgende lwp’s.
      • Notities coachgesprek; bij notities coachgesprek zetten we een verslag van gesprekken die we met je hebben over jouw ontwikkeling. Daarin kan je ook afspraken nalezen die we maken over jouw aanpassingen in het onderwijsprogramma.
      • Begeleidende info; bijvoorbeeld notities over een stagebezoek en afspraken welke daarbij zijn gemaakt.
      • Leermetergesprekken. Hierbij wordt samen met jou vastgelegd welke vorderingen jij hebt gemaakt op gebied van eigen ontwikkeling, leren en praktische vaardigheden.
    • De kluis;

    In de kluis vind je jouw examens en de daarbij behorende examenresultaten vinden. Als het balkje helemaal op groen staat, ben jij geslaagd voor alle examens. Daarna wordt jouw examendossier gecontroleerd of alles aanwezig is om een diploma aan te vragen. Is het dossier compleet? Dan mag je je diploma in ontvangst nemen.

  13. Trajectlijn

  14. LWP

  15. TWIXX/lesactiviteiten

  16. Individueel leerplan (ILP)

  17. Feedback tijdens de LWP

  18. Coach

    Je hebt een eigen coach; dat is een soort mentor zoals je op het vmbo gewend was. Aan de coach mag je alles vragen of zeggen wat je maar wilt. Natuurlijk mag je ook gebruik

    Bij ons heb je coaches. Een coach is een soort mentor zoals je op het vmbo gewend was. Aan de coach mag je alles vragen of zeggen wat je maar wilt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het student advies en begeleiding (SAB) van Landstede. Een coach zal altijd naar je luisteren en zoveel mogelijk helpen daar waar kan.

    Er zijn dus meerdere coaches, deze zijn er om jou te helpen te ontwikkelen. Jij bepaalt hierin de mate van hulp. De één heeft een ander soort hulp nodig dan de ander, dat ligt helemaal aan jou. Jij bent student op het mbo nu, dit betekent dat jijzelf, samen met de coaches, verantwoordelijk bent voor jouw eigen leerroute. Daar waar nodig en gewenst worden ook jouw ouder(s) en/of verzorger(s) betrokken in jouw ontwikkeling en leerproces. Zij kunnen ook contact leggen met de coach.

    De coaches zullen altijd naar je luisteren en zoveel mogelijk helpen daar waar kan. Je hebt twee coaches. Deze zijn er om jou te helpen, jij bepaalt hierin de mate van hulp. De een heeft ander soort hulp nodig dan de ander; dat ligt helemaal aan jou. Jij bent student van de doorlopende leerroute naar het mbo nu. Dit betekent dat jij zelf, samen met de coaches, verantwoordelijk bent voor jouw eigen leerroute. Daar waar nodig en gewenst worden ook jouw ouders en/of verzorgers betrokken in jouw ontwikkeling en leerproces. Ze kunnen ook contact leggen met de coach.

    Op de drie lesdagen op de zijn de coaches alleen op donderdag samen, de rest van de lesdagen is er maar één coach aanwezig.

    De coach geeft jou feedback middels de leermeter- en leerloopbaangesprekken. De coach komt op bezoek bij je stage en helpt je met leren van de theorie en praktijk en kijkt samen met jou naar wat jij nodig hebt om tot je diploma te komen.

  19. Leermetergesprek/Leerloopbaangesprek

  20. Contact school, ouders/verzorgers en studenten

  21. Aanwezigheid, verzuim, ziekte en afmelden, verlof aanvragen

    Als je ziek bent, meld je dit bij jouw coach. Je ouders (als je onder de 18 bent) melden je af bij de administratie van Landstede. Wij vinden dat je op het mbo zelf verantwoordelijk mag en moet zijn voor afwezigheidsmeldingen. Wettelijk gezien hebben je ouders totdat je 18 bent hier ook gezag in.

    Als jij ergens speciaal verlof voor nodig hebt of voor wilt hebben, denk bijvoorbeeld aan een dag vrij om je theorie te halen voor je rijbewijs, dan doe je dit altijd in overleg met de coaches.

    Het is onze verantwoordelijkheid om je absentie in de gaten te houden en met jou in overleg gaan als je afwezigheid te veel wordt. Wat is hier de reden voor? Kunnen we samen tot een oplossing komen om je afwezigheid tot het minimum te bepreken?

  22. Korte beschrijving van de examinering

    1. Beroepsgerichte examens 

    Examenonderdeel 

    Vorm 

    Examenlocatie 

    Kerntaak basisdeel 
    Kerntaak profieldeel 

    Praktijkexamen 
    ESS of Prove2Move 

    Op de BPV 

    2. Generieke examens 

    Examenonderdeel 

    Vorm 

    Examenlocatie 

    LLB Portfolio 

    Portfolio 

    Op school 

    Nederlands  
    lezen en luisteren 

    Centraal examen op de computer 

    Op school 

    Nederlands 

    Schrijven 

    Instellingsexamen op de computer via toets.nl 

    Op school 

    Nederlands Gesprekken voeren 

    Instellingsexamen  

    Mondeling 

    Op school 

    Nederlands 

    Spreken 

    Instellingsexamen  

    Mondeling 

    Op school 

    Rekenen 

    Centraal examen op de computer 

    Op school 

    3. Keuzedeel  

    Examenonderdeel 

    Vorm 

    Examenlocatie 

    Keuzedeel 

    Examen afhankelijk van het gekozen keuzedeel:
    ESS, Prove2Move of een andere examenleverancier.

    Op school of op de BPV 

    Archivering examendossier 
    Voor iedere student is er een eigen examendossier. Jouw dossier is in beheer bij de coaches en het examenbureau. Documenten en examenopbrengsten worden gedurende je opleiding in dit dossier opgeslagen. Het gaat om alle examenonderdelen die voorkomen in het examenplan.  

  23. Werkwijze en procedure

  24. Praktijkleren, BPV, Internationale BPV en andere vormen

  25. Begeleiding vanuit school en op de BPV plaats

  26. Organisatie van de BPV

  27. Specifieke voorzieningen en of vereisten

    De student komt van het Carmel College af, om zo de doorlopende leerlijn te kunnen waarborgen. Wij zijn een kleine afdeling en de begeleiding is erg persoonlijk, de student is bekend, er wordt voor elke student een eigen leerroute uitgestippeld.

    Je komt op intake gesprek, het liefst samen met je ouders/verzorgers.

    Je bent een goede laptop nodig, met Microsoft Office pakket.

    Als je meer van de opleiding wilt weten, horen we dit graag. We staan altijd open voor een informatief gesprek. Of als je even een keer langs wil komen op onze afdeling om de sfeer te proeven of om even met enkele van onze studenten te praten, ben je ook welkom!

    Mail ons!

  28. Studieinformatiepunt (STIP), opleidingsadministratie

  29. Vertrouwenspersoon

    Heb je zaken die je liever niet met een coach bespreekt dan is er bij Carmel College Salland of Landstede de mogelijkheid om contact te leggen met een vertrouwenspersoon.

  30. Specifieke afspraken en regels

    De basis van de opleiding: 

    • Ieders talent ontwikkelen  
    • Elkaar ontmoeten  
    • Ieders eigenheid respecteren  
    • Aandacht geven aan zingevingsvragen  
    • Verantwoordelijkheid nemen 

    De basis van een student van de opleiding:

    • Je hebt een open en lerende houding.
    • Je draagt bij aan een veilige en positieve sfeer op school. 
    • Je toont respect voor je omgeving, de ander en voor zijn of haar spullen. 

    Bij ons krijg je les tussen 09:00 – 15:00 uur.  Je begint op tijd. Als je niet kunt komen, meld je je persoonlijk af bij de coaches met de reden waarom. Dit moet je namelijk ook doen in de beroepspraktijk, dus kun je dat alvast oefenen bij de coach. Ben je minderjarig? Dan moet een ouder of verzorger je afmelden bij de receptie van school.

    Zorg dat je de juiste schoolspullen bij je hebt. Bijvoorbeeld lunch, laptop, sportkleding en schrijfwaar.  

    Je telefoon zet je op ‘stil’ en is niet zichtbaar. In overleg met je docent kan je de telefoon gebruiken voor de les. 
    Vanzelfsprekend: wapens, drugs, alcohol, alle vormen van geweld (verbaal en lichamelijk) zijn verboden. Hierop volgt schorsing en/of verwijdering van de opleiding.  

  31. Geen examenplan beschikbaar
  32. Geen schoolkosten beschikbaar